buitenland

Piloot laat tientallen passagiers achter

Door ANP - 18 juni 2016

DSSELDORF (ANP) – Een piloot van de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings is vrijdagavond opgestegen met achterlating van ongeveer zestig passagiers die in een bus op het asfalt van het vliegveld nog op weg waren naar het toestel. Veertig passagiers uit de eerste bus waren wel aan boord toen de ongeduldige piloot naar Dresden vertrok.

Een woordvoerder van het vliegveld heeft tegenover de Rheinische Post zaterdag bevestigd dat de piloot kennelijk niet langer wilde wachten, omdat de vlucht al ruim twee uur achter op schema lag. Het toestel was te laat uit Italië gearriveerd. Daarom waren er bij het inchecken onder de boze passagiers schermutselingen. Het toestel zou om 19.05 uur naar Dresden vliegen, maar koos uiteindelijk om 21.35 uur het luchtruim. De zestig achterblijvers zijn in hotels ondergebracht. Hun bagage kwam vrijdag wel in Dresden aan.