buitenland

Poetin test paraatheid strijdkrachten

Door ANP - 14 juni 2016

MOSKOU (ANP) – De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag plotseling bevolen dat de strijdkrachten hun paraatheid testen. De oefening duurt acht dagen. Het is volgens de voorzitter van de defensiecommissie van het Russische parlement, Vladimir Komojedov, geen reactie op de maandag in Estland begonnen westerse militaire oefening in de Baltische staten.

De VS en NAVO-landen zijn tot 21 juni met 10.000 militairen uit dertien landen met de manoeuvres in de weer. Ze heten Sabel Strike (Sabelslag) en worden jaarlijks gehouden.De Baltische staten zijn bang weer door Rusland te worden opgeslokt.

De Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe, heeft gezegd dat de betrokken militaire attachés op de ambassades in Moskou op de hoogte worden gehouden van de Russische oefeningen.