buitenland

Politie controleerde Abdeslam half uur

Door ANP - 23 juni 2016

BRUSSEL (ANP) – Terreurverdachte Salah Abdeslam werd kort na de aanslagen in Parijs op 13 november op de terugweg naar België door de Franse politie een half uur lang staande gehouden en gecontroleerd. Dat meldden Belgische media op basis van een Belgisch en Frans parlementslid die lid zijn van de commissie die de aanslagen in de Franse hoofdstad en Brussel onderzoekt.

Abdeslam, de enige levende verdachte van de aanslagen in Parijs, werd samen met zijn Molenbeekse handlangers Mohammed Amri en Hamza Attou tegengehouden door de politie in Cambrai. De identiteitscontrole duurt normaal vijf toen tien minuten maar volgens Belgische media hadden de ,,vertwijfelde agenten” een half uur nodig. De politie wist niet of Abdeslam in België als radicaal te boek stond. De agenten lieten het drietal verder reizen.

Abdeslam zit vast in Frankrijk. Hij werd op 18 maart Brussel gearresteerd vielen 130 doden en honderden gewonden.