buitenland

Politie: Cox was doelwit van de aanval

Door ANP - 17 juni 2016

LONDEN (ANP) – De Britse parlementariër Jo Cox was het doelwit van de aanval die haar donderdag het leven kostte. Dat heeft de politie vrijdag gezegd. Over de aanval is nog veel onduidelijk, waardoor het nog niet met zekerheid was gesteld dat Cox het beoogde doelwit was. Zo raakte een 77-jarige man bij de aanval ook gewond.

De politie liet verder weten dat een rechtsextremistisch motief waarschijnlijk is en momenteel wordt onderzocht. Ooggetuigen verklaarden donderdag dat de man die Cox neerstak- en schoot ,,Britain First” schreeuwde. Britain First is een radicaalnationalistische partij, een afsplitsing van de British National Party.

De verdachte zit nog vast en wordt momenteel ondervraagd, zei de politie. Zijn naam is nog niet vrijgegeven, maar volgens Britse media gaat het om de 52-jarige Tommy Mair.