buitenland

Sanders dicht bij erkenning nederlaag

Door ANP - 22 juni 2016

WASHINGTON (ANP) – De Democraat Bernie Sanders, die met zijn partijgenote Hillary Clinton maandenlang een bittere strijd uitvocht om de kandidatuur van zijn partij voor de presidentsverkiezingen, lijkt eindelijk zijn verlies te nemen. Hij gaf woensdag in een interview met het Amerikaanse Politiek 24 toe dat ,,het er niet op lijkt dat ik de kandidaat zal zijn”.

Sanders heeft zijn gooi naar de Democratische nominatie nog altijd niet officieel afgebroken en deed dat ook woensdag niet. Wel zei hij niet de lijnen uit te kunnen zetten op de aanstaande partijconventie van de Democraten, omdat zijn partij hem klaarblijkelijk niet als presidentskandidaat op het schild zal hijsen.

De bejaarde senator uit Vermont riep Clinton op ,,de progressiefste kandidaat die ze kan vinden” te vragen als haar beoogde vicepresident.

Clinton heeft de steun van zoveel gekozen gedelegeerden en aangewezen supergedelegeerden verzameld dat de nominatie haar niet meer kan ontgaan.