buitenland

The Times spreekt zich uit tegen brexit

Door ANP - 18 juni 2016

LONDEN (ANP) – De Britse krant The Times raadt zijn lezers aan tegen een vertrek uit de Europese Unie te stemmen in het referendum van donderdag. De steunbetuiging van het conservatieve dagblad voor het ‘Remain’-kamp is opmerkelijk omdat de tabloid The Sun, een ander vlaggenschip van het media-imperium van Rupert Murdoch, zich juist uitdrukkelijk voor een brexit heeft uitgesproken.

The Times mag dan een langer EU-lidmaatschap voor Groot-Brittannië bepleiten, tevreden is de krant niet met de huidige unie. Die zou voortaan de soevereiniteit van de lidstaten hoger in het vaandel moeten houden en de nadruk moeten leggen op vrijhandel. De prijs van een brexit, het verlies van de toegang tot de gemeenschappelijke Europese markt, is volgens The Times echter te hoog om met de EU te breken.