buitenland

‘Three amigos’ bijeen in Ottawa

Door ANP - 29 juni 2016

OTTAWA (ANP) – In de Canadese hoofdstad Ottawa is woensdag een topconferentie van Canada, Mexico en de VS die de top van de ‘Three Amigos’ wordt genoemd. De ‘drie vrienden’ zijn gastheer premier Justin Trudeau, de Amerikaanse president Barack Obama en de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. Trudeau heeft kort voor de top bekendgemaakt dat Mexicaanse bezoekers vanaf 1 december geen visum meer voor Canada nodig hebben.

Het is voor het eerst dat de Noord-Amerikaanse top in Ottawa wordt gehouden. De leiders komen bijeen in een kunstmuseum, de National Gallery of Canada.

De combinatie van Engels en Frans in de naam van deze top herinnert eraan dat veel Noord-Amerikanen Spaans spreken. Van de naar schatting 470 miljoen mensen in de drie landen zijn er meer dan 160 miljoen Spaanstalig, onder wie naar schatting 45 miljoen Spaanstaligen in de VS.