buitenland

Trump eist aftreden Obama na bloedbad Orlando

Door ANP - 13 juni 2016

ORLANDO (ANP) – De gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft na het bloedbad afgelopen weekeinde in Orlando geëist dat president Barack Obama onmiddellijk aftreedt. Trump zei maandag tegen Fox News dat de aanslag op de nachtclub illustreert dat hij gelijk heeft over veiligheidskwesties en dat Obama voor zwak en ondoelmatig leiderschap staat.

Obama heeft in zijn reacties op de schietpartij, waarbij bij 49 mensen om het leven zijn gebracht, volgens Trump nagelaten over de radicale islam te spreken. De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton durft dat ook niet omdat ze dan ruzie met haar baas (Obama ) krijgt, betoogde Trump. Als zij de twee woorden ‘radicale islam’ niet over haar lippen krijgt, moet ze meteen uit de race om het presidentschap stappen, zei Trump.