buitenland

‘Trumps golfresort scoort slecht’

Door ANP - 23 juni 2016

TURNBERRY (ANP) – De Amerikaanse zakenmagnaat, miljardair en omstreden presidentskandidaat Donald Trump opent vrijdag officieel zijn Schotse golfresort in Turnberry. Het golf- en horecacomplex is in 2014 door Trump gekocht.

Het is feitelijk al open en volgens de krant The Scotsman klagen veel gasten steen en been. De krant stelt dat ruim een kwart van de hotelrecensies op internet negatief is. Zo wordt het eten als ,,afschuwelijk” omschreven en klagen gasten dat ze in een kamer zonder gordijnen of luxaflex moesten slapen in het ‘luxueuze’ oord.

In de arme streek is de 175 miljoen euro die Trump in het opknappen van het complex heeft gestoken dankbaar ontvangen. Er werken 340 mensen. Maar onder meer racistische en anti-islamitische uitspraken van Trump in de strijd om het Amerikaanse presidentschap werpen een schaduw over het lieflijke golfbanenlandschap, 70 kilometer ten zuidwesten van Glasgow. De Schotse eerste minister Nicola Sturgeon heeft eerder Trump de eretitel GlobalScot afgenomen. Tal van betogers tegen Trump gaan vrijdag naar de opening van het hotel, dat een 110 jaar oude historie heeft.