buitenland

Veel doden bij schietpartij homobar Florida

Door ANP - 12 juni 2016

ORLANDO (ANP) – Bij een schietpartij in een homobar in het Amerikaanse Orlando zijn in de nacht van zaterdag op zondag ongeveer twintig doden gevallen. Dat zei de politiechef van Orlando zondagochtend. De schutter werd doodgeschoten door een arrestatieteam. De FBI, die het onderzoek leidt, beschouwt de schietpartij als een terroristische aanslag.

Zeker veertig mensen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ook een politieagent is gewond geraakt.

De schutter betrad de club rond 02.00 uur met een aanvalsgeweer en een handvuurwapen. Enkele minuten later verscheen een bericht op de Facebook-pagina van club Pulse. ,,Iedereen, ga naar buiten en blijf rennen”, drukte de club zijn bezoekers op het hart. Op een gegeven moment was er sprake van een gijzeling, zei de politie.

De FBI sluit niet uit dat de dader banden had met een jihadistische beweging. ,,We hebben aanwijzingen dat dit individu wellicht dergelijke banden had, met die specifieke ideologie. Maar we kunnen dit nog niet met zekerheid stellen.”