buitenland

Vijftig doden in nachtclub Orlando

Door ANP - 12 juni 2016

ORLANDO (ANP) – Door de schietpartij in een homoclub in het Amerikaanse Orlando zijn zeker vijftig mensen gedood. Dat heeft burgemeester Buddy Dyer van Orlando zondag op een persconferentie bekendgemaakt. Het zou daarmee de dodelijkste schietpartij in de Verenigde Staten door een enkele schutter ooit zijn.

Zeker 53 mensen liggen in ziekenhuizen, zei een traumachirurg op de persconferentie. De ziekenhuizen hebben zes chirurgen opgeroepen die al de hele ochtend operaties uitvoeren. Diverse gewonden verkeren in kritieke toestand. De chirurg zei dat mensen bij hun lokale bloedbank bloed kunnen doneren en dat dit enorm zal helpen.

Voordat de politie aan het woord kwam beantwoordde Congreslid Alan Grayson vragen van de media. Volgens Grayson heette de dader Omar Mateen, een man van in de twintig, geboren in de Verenigde Staten. De FBI zei dat de nabestaanden van de schutter nog niet zijn geïnformeerd, en dat de identiteit van de dader pas daarna bekend wordt gemaakt.