buitenland

Vliegverkeer richting Atatürk start op

Door ANP - 29 juni 2016

ISTANBUL (ANP/DPA/RTR) – Het luchtverkeer van en naar het Turkse vliegveld Atatürk bij Istanbul is woensdagochtend na de aanslag weer opgestart. Veel van de vluchten zijn wel geannuleerd of vertraagd.

De vliegmaatschappij Turkish Airlines heeft laten weten vluchten voorlopig uit te stellen. De vlucht die om 11.10 uur gepland staat vanaf Schiphol te vertrekken richting het getroffen vliegveld is geannuleerd. Andere vluchten vanaf Schiphol richting Atatürk vliegen vooralsnog wel.

Vliegtuigen die dinsdagavond op weg waren naar de luchthaven kregen geen toestemming meer daar te landen. Meerdere toestellen werden omgeleid naar andere vliegvelden na de zelfmoordaanslag bij de veiligheidscontrole op de internationale terminal van vliegveld Atatürk. Een KLM-vlucht, op weg van Amsterdam naar Istanbul, is teruggekeerd.