buitenland

Vonnis Pistorius begin juli

Door ANP - 15 juni 2016

PRETORIA (ANP/RTR) – Paralympisch en olympisch atleet Oscar Pistorius hoort op 6 juli wat de straf is die hij krijgt wegens de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Dat werd woensdag bekendgemaakt na drie hoorzittingsdagen in de rechtbank in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. De gevallen ‘Blade Runner’ hangt minimaal vijftien jaar gevangenisstraf boven het hoofd.

Pistorius (29) schoot in 2013 op Valentijnsdag zijn toenmalige vriendin Reeva Steenkamp dood, door de gesloten deur van hun badkamer. De atleet heeft altijd volgehouden dat hij niet wist dat Steenkamp achter de deur zat. Hij dacht dat hij een inbreker had gehoord.

In eerste instantie werd Pistorius schuldig bevonden aan dood door schuld en tot vijf jaar veroordeeld, maar in hoger beroep werd hij schuldig bevonden aan moord.