buitenland

WHO: laag risico verdere verspreiding zika

Door ANP - 14 juni 2016

GENVE (ANP) – Er is een ,,zeer laag risico” op verdere verspreiding van het zikavirus door de Olympische Spelen in Brazilië, het hart van de huidige uitbraak. Dat zeiden deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag.

Het WHO-panel, dat zijn derde teleconferentie hield over het door muggen overgebrachte zikavirus, bevestigde ook zijn eerdere advies dat er ,,geen algemene beperkingen op reizen en handel nodig zijn met landen waar zika voorkomt”. Dat geldt ook voor steden in Brazilië waar op vijf augustus de Olympische Spelen beginnen.

,,De risico’s voor mensen die naar de Olympische Spelen gaan, zijn niet anders dan voor andere gebieden waar een uitbraak van zika is”, zei David Heymann, voorzitter van het panel van deskundigen bij de WHO in Genève na de vergadering.