buitenland

Winkelcentrum Brussel ontruimd na bomdreiging

Door ANP - 21 juni 2016

BRUSSEL (ANP) – In het centrum van Brussel is dinsdag een winkelcentrum ontruimd na een bomdreiging. Een terreurverdachte is aangehouden, meldden Belgische media. Hij zou mogelijk explosieven bij zich hebben gehad.

Premier Charles Michel zei tegen RTL dat de situatie ,,zeer serieus” is. Hij is naar het federale crisiscentrum vertrokken, terwijl een grootscheepse politieactie aan de gang is in het shoppingcenter City2 in de Brusselse Nieuwstraat. Ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en minister van Justitie Koen Geens zijn naar het crisiscentrum om de zaak de volgen en analyseren.

De verdachte had iets bij zich wat op een bomgordel lijkt. De man had kort voordien zelf de politie gebeld om te melden dat hij met een explosievengordel rondliep. De gordel wordt momenteel onderzocht door experts van het leger.

Winkels is de buurt blijven voorlopig gesloten. Enkele metrostations in de buurt zijn ook gesloten.