buitenland

Zwarte doos EgyptAir beschadigd gevonden

Door ANP - 16 juni 2016

CARO (ANP) – Een van de zwarte dozen van het gecrashte EgyptAir-vliegtuig is donderdag beschadigd gevonden. De teams die naar het vliegtuig zoeken, hebben de cockpitvoicerecorder in de Middellandse Zee in stukken aangetroffen, zei de Egyptische onderzoekscommissie.

Volgens de verklaring heeft het onderzoeksschip Deep Ocean Search het deel van de zwarte doos dat de gesprekken in de cockpit vastlegt, kunnen bergen. Het apparaat wordt nu overgebracht van het schip naar Alexandrië, waar vertegenwoordigers van het openbaar ministerie en onderzoekers het in ontvangst nemen. Het apparaat is een van de twee zwarte dozen van het vliegtuig die gegevens over de vlucht vastleggen.

EgyptAir-vlucht MS804 crashte op 19 mei boven de Middellandse Zee tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro. Alle 66 mensen aan boord kwamen om het leven. Sindsdien zijn reddingsteams op zoek naar de zwarte dozen, die van cruciaal belang zijn om de oorzaak van de crash van de Airbus A320 te kunnen achterhalen.