buitenland

Aanslag Ansbach had jihadistische achtergrond

Door ANP - 25 juli 2016

ANSBACH

NEURENBERG (ANP/DPA) – De pleger van een bomaanslag zondag in het Beierse Ansbach deed dat vermoedelijk met een jihadistische achtergrond. De aanslag kan volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, niet los worden gezien van het extremistische gedachtegoed. De drijfveren van de 27-jarige Syrische dader waren mogelijk niet uitsluitend islamistisch. Hij was geestelijk erg in de war en zou worden uitgezet naar Bulgarije.

De explosie bij de ingang van een drukbezocht muziekfestival veroorzaakte vijftien gewonden. Vier van hen raakten ernstig gewond, maar ze zijn niet in levensgevaar. In de kamer van de dader in een vluchtelingencentrum zijn meer spullen gevonden die voor het maken van bommen dienen, aldus Hermann.