buitenland

‘Abdeslam wilde zich al in najaar overgeven’

Door ANP - 01 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – Salah Abdeslam, het enige overlevende lid van de terreurcel achter de aanslagen in Parijs, wilde al enkele dagen na de aanslagen onderhandelen over zijn overgave. Dat zegt de advocaat van de in maart in Brussel opgepakte Fransman in De Morgen.

Een zelfverklaarde neef van Abdeslam nam vlak na de aanslagen van 13 november contact op met advocaat Sven Mary. Hij vroeg de raadsman te bemiddelen tussen de voortvluchtige terreurverdachte en justitie, vertelt Mary in de Belgische krant. De grote operatie van de Brusselse politie van enkele dagen later, waarbij talloze huiszoekingen werden verricht, gooide roet in het eten, denkt Mary. Het contact werd verbroken en pas hersteld na de arrestatie van Abdeslam in maart, toen Mary diens verdediging accepteerde.