buitenland

Actie tegen mogelijk terrorisme bij Parijs

Door ANP - 21 juli 2016

PARIJS/ARGENTEUIL (ANP) – De Franse politie en inlichtingendiensten zijn donderdagmiddag begonnen met een serie huiszoekingen in Argenteuil ten noordwesten van Parijs naar aanleiding van een anonieme tip over terroristen. Franse media hebben gemeld dat de huiszoekingen volgens de autoriteiten naar aanleiding van de anonieme tip worden gedaan en dat ze niets te maken hebben met de aanslag van afgelopen week in Nice.

De huiszoekingen zijn bij particulieren. Berichten dat er ook wordt gezocht in een moskee en een islamitische bibliotheek in de buurt, worden volgens Franse media door de politie ontkend .

Afgelopen donderdag reed een man in Nice in op een menigte aan de Boulevard des Anglais die naar het vuurwerk voor de nationale feestdag had gekeken. Daarbij werden 84 mensen gedood. De angst dat terroristen in Frankrijk aanslagen beramen is groot. De politiechef van Parijs, Michel Cadot, heeft volgens de krant Le Parisien gezegd dat er deze zomer in en rond Parijs honderden evenementen niet kunnen doorgaan.