buitenland

Advocaten bevestigen zelfmoordpoging Manning

12 juli 2016

FORT LEAVENWORTH (ANP) – De gedetineerde Amerikaanse klokkenluider Chelsea Manning heeft vorige week geprobeerd zelfmoord te plegen. Dat hebben haar advocaten maandag bevestigd na eerdere berichtgeving over een mogelijke zelfmoordpoging.

,,Vorige week heeft Chelsea een besluit genomen haar leven te beëindigen. Haar poging zich van het leven te beroven is niet gelukt”, laten de advocaten weten.

Het Amerikaanse leger liet vorige week weten dat Manning met spoed in het ziekenhuis was opgenomen. De advocaten vinden dat het leger het vertrouwen heeft geschonden door over haar gezondheid naar buiten te treden.

De 28-jarige Manning zit een celstraf uit van 35 jaar voor het doorspelen van staatsgeheimen aan onlineklokkenluiderscollectief Wikileaks. Tot haar recente geslachtsveranderende behandeling ging ze door het leven als Bradley.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.