buitenland

Australische Labourpartij geeft nederlaag toe

Door ANP - 10 juli 2016

SYDNEY (ANP) – Malcolm Turnbull kan vermoedelijk verder als premier van Australië. Hoewel het tellen van de stemmen ruim een week na de parlementsverkiezingen nog in volle gang is, heeft oppositiepartij Labour inmiddels toegegeven dat de centrumrechtse regeringscoalitie afstevent op een overwinning.

,,Het is duidelijk dat Turnbull en zijn coalitie een regering gaan vormen”, erkende oppositieleider Bill Shorten op een persconferentie in Melbourne. Ook als de liberale voorman en zijn bondgenoten geen meerderheid halen, kunnen ze volgens Shorten een minderheidsregering vormen.

De coalitie kan volgens Australische media vermoedelijk rekenen op 76 of 77 van de 150 zetels in het lagerhuis, maar is momenteel slechts zeker van 74 zetels. De regering van Turnbull had voorheen 90 zetels.