buitenland

Bijna helft Nice-doden was buitenlander

Door ANP - 19 juli 2016

PARIJS (ANP) – Van de 84 doden die donderdagavond op de Promenade des Anglais in Nice vielen, waren 38 afkomstig uit het buitenland. De slachtoffers kwamen uit Algerije, Duitsland, Armenië, België, Brazilië, Estland, de Verenigde Staten, Georgië, Italië, Kazachstan, Madagascar, Marokko, Polen, Rusland, Roemenië, Zwitserland, Tunesië, Turkije en Oekraïne.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dinsdag dat het nog werkt aan een definitieve lijst van de gewonden. Het aantal nationaliteiten van alle slachtoffers tezamen, doden en gewonden, bedraagt zeker 29. Vijf dagen na de aanslag met de vrachtwagen door de 31-jarige Tunesische dader verkeren nog altijd vijf gewonden in levensgevaar.

De krant Le Figaro meldde dat ongeveer één op de drie doden in Nice islamiet was. Dat blijkt onder meer uit de aanvragen voor de teraardebestellingen die door familieleden zijn gedaan. Ook het hoofd van de grote moskee in de Zuid-Franse stad had het over twintig tot dertig islamitische slachtoffers.