buitenland

Bill: Hillary is een wereldverbeteraar

Door ANP - 27 juli 2016

PHILADELPHIA (ANP) – Voormalig president Bill Clinton heeft dinsdag openhartig gesproken over zijn vrouw Hillary, de vers gekozen presidentskandidaat voor de Democraten. Op de tweede dag van de partijconventie mocht Bill even in de spotlight staan, ten faveure van zijn vrouw. ,,Ze is een wereldverbeteraar, dat is wat ze is.”

In een ellenlang betoog had Bill vooral oog voor het menselijke karakter van Hillary. Hij begon zijn speech met het moment dat ze elkaar ontmoetten toen ze samen rechten studeerden. En hoe hij vanaf dat moment Hillary heeft leren kennen als wereldverbeteraar. ,,Als iemand die zich nooit tevreden stelt met de status quo”, aldus Bill.

Naast haar man spraken ook andere bekenden Hillary toe. Zo was het na Bill de beurt aan actrice Meryl Streep en was de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Madeleine Albright, ook een van de sprekers.

Slotstuk

Het slotstuk kwam van de presidentskandidaat zelf. Weliswaar niet in levende lijve, maar via een video zei ze op het grote scherm: ,,Als er nog kleine meiden zijn die zo laat zijn opgebleven, laat ik dit tegen jullie zeggen: Ik wordt mogelijk de eerste vrouwelijke president, maar een van jullie is de volgende.”

Ook voorafgaand aan de stemmingsronde spraken verschillende prominente Democraten Hillary toe. Zo droeg Barbara Mikulski haar formeel voor als genomineerde. Zij is de langstzittende vrouwelijke senator. De nominatie kreeg steun van Congreslid John Lewis die samen met Martin Luther King een van de leiders was van de burgerrechtenbeweging in de jaren zestig.