buitenland

Bill: Hillary is een wereldverbeteraar

Door ANP - 27 juli 2016

PHILADELPHIA (ANP) – Voormalig president Bill Clinton heeft dinsdag openhartig gesproken over zijn vrouw Hillary, de vers gekozen presidentskandidaat voor de Democraten. Op de tweede dag van de partijconventie mocht Bill even in de spotlight staan, ten faveure van zijn vrouw. ,,Ze is een wereldverbeteraar, dat is wat ze is.”

In een ellenlang betoog had Bill vooral oog voor het menselijke karakter van Hillary. Hij begon zijn speech met het moment dat ze elkaar ontmoetten toen ze samen rechten studeerden. En hoe hij vanaf dat moment Hillary heeft leren kennen als wereldverbeteraar. ,,Als iemand die zich nooit tevreden stelt met de status quo”, aldus Bill.

Naast Bill spraken ook andere bekenden Hillary toe. Zo was het na Bill de beurt aan actrice Meryl Streep en was de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Madeleine Albright ook een van de sprekers.