buitenland

Bloomberg verklaart steun aan Clinton

Door ANP - 28 juli 2016

PHILADELPHIA (ANP) – De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton kreeg woensdag tijdens de Democratische conventie in Philadelphia steun uit vrij onverwachte hoek. Voormalig Republikein en ex-burgemeester van New York Michael Bloomberg kroop achter het spreekgestoelte om zijn steun aan Clinton te verklaren en af te geven op de kandidaat van de Republikeinen, Donald Trump. Dat meldden Amerikaanse media.

Hij noemde Trump onder andere een gevaarlijke demagoog en een bommengooier. ,,Ik ben een New Yorker en ik herken een bedrieger als ik er een zie”, sprak Bloomberg, die in het verre verleden overigens ook lid is geweest van de Democraten. Tussen 2001 en 2007 was hij Republikein.

Hij riep de kiezers op om in november bij de verkiezingen op Clinton te stemmen. Boomberg, op dit moment niet verbonden aan een partij, erkende daarbij dat hij het niet altijd met Clinton eens is. ,,Er zijn momenten dat ik het niet met Hillary eens ben. Maar wat die meningsverschillen ook zijn, ik ben hier om te zeggen dat we die opzij moeten zetten voor het nut van het land”.