buitenland

Brazilië arresteert beramers aanslag

Door ANP - 21 juli 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) – De Braziliaanse politie heeft donderdag in de deelstaten So Paulo en Paraná tien mensen gearresteerd die terroristische aanslagen op de Olympische Spelen zouden beramen. Braziliaanse media hebben bericht dat de federale minister van Justitie, Alexandre de Moreas, hier donderdag een persconferentie over geeft.

Bij de aspirant-terroristen ging het volgens onder meer het medium O Globo om eenzelfde scenario als bij recente aanslagen elders in de wereld. Ze werden geïnspireerd door de extremisten van Islamitische Staat (IS). De politie is ze mede via internet op het spoor gekomen. De Olympische Spelen beginnen 5 augustus in de voormalige Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro en duren tot 21 augustus.