buitenland

Britse politie wilde ex-minister verhoren

Door ANP - 03 juli 2016

LONDEN (ANP) – De Britse politie wilde de vroegere minister van Buitenlandse Zaken van Israël Tzipi Livni verhoren over haar mogelijke betrokkenheid bij oorlogsmisdaden tijdens de Gaza-oorlog in 2008. Na koortsachtig diplomatiek overleg is dat verhoor afgeblazen, meldden Israëlische en Britse media zondag.

Livni was deze week in Groot-Brittannië. Scotland Yard vroeg Livni donderdag om langs te komen voor een verhoor, zo werd zondag bekend. Door een afspraak te maken met een Britse diplomaat, kon haar bezoek als een staatsaangelegenheid worden gezien en kreeg zij diplomatieke immuniteit. Het gesprek met de politie was daardoor van de baan.

Livni was volgens Israëlische media verrast door het verzoek van de Britse politie. Israël moest daarna alle zeilen bijzetten om het verhoor te voorkomen, aldus Israëlische media.