buitenland

Britse premier May eist brexit-succes

Door ANP - 19 juli 2016

Londen (ANP) – De Britse premier Theresa May eist van haar ministers dat ze allemaal hun best doen om een succes te maken van de brexit. Ze gebruikt de eerste ministersvergadering op dinsdag om deze boodschap over te brengen.

May was voor haar benoeming zelf tegen een Brits vertrek uit de EU, maar benoemde afgelopen week veel brexit-voorstanders in haar regering, zoals de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson. Toch bestaat twee derde van haar ministers uit mensen die voor hun benoeming tegen de brexit waren.

May’s woordvoerder zegt dat ze tijdens de vergadering ook gaat benadrukken dat de regering de nieuwe kansen moet grijpen die een brexit met zich meebrengt: “Groot-Brittannië staat nog steeds open voor zakendoen.”