buitenland

Burgemeester: schutter Dallas handelde alleen

Door ANP - 09 juli 2016

DALLAS (ANP) – Micah Xavier Johnson, de verdachte van de dodelijke schietpartij in Dallas, handelde volgens de burgemeester van de Amerikaanse stad alleen. Dat zei Mike Rawlings vrijdag tijdens een persconferentie. ,,We vertrouwen erop dat de stad nu veilig is en de verdachte dood, en dat we ons kunnen gaan richten op het helen’’, aldus de burgemeester.

Op dezelfde persconferentie zei Greg Abbott, de gouverneur van Texas, echter dat het belangrijk blijft vast te stellen of Johnson geen handlangers had. Ook de officier van justitie van Texas, Ken Paxton, zei niet zeker te weten of de moordaanslag op vijf agenten het werk was van een of meerdere schutters.

Op uitnodiging van burgemeester Rawlings brengt de Amerikaanse president Barack Obama begin volgende week een bezoek aan Dallas. Dat meldde het Witte Huis vrijdag (lokale tijd). Obama is momenteel in Polen voor een NAVO-top en keert zondagavond terug naar Washington. Dat betekent dat hij zijn bezoek aan Europa met een dag zal inkorten.