buitenland

Celstraf voor Duitse moeder die baby’s doodde

Door ANP - 20 juli 2016

COBURG (ANP) – Een moeder van acht dode baby’s is door een rechtbank in het Duitse Coburg veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens doodslag op vier van de kinderen. Van vier baby’s was volgens de aanklager niet vast te stellen of zij geleefd hebben of levensvatbaar waren. De vader, die wegens medeplichtigheid terechtstond, werd vrijgesproken, aldus Duitse media.

De officier van justitie had levenslang geëist tegen de 45-jarige vrouw voor vier moorden. De lijkjes van de baby’s werden vorig jaar november in een woning in het Beierse Wallenfels ontdekt. De vrouw heeft bekend dat ze meerdere levend geboren baby’s heeft gedood.

De vrouw woonde samen met haar man en drie andere kinderen achttien jaar in het huis waar de lijkjes werden ontdekt. De vondst werd gedaan door buurtbewoners, die de politie belden.

Dronken

Volgens Duitse media was de vrouw twee maanden voor de lugubere ontdekking na een ruzie met haar man uit het huis vertrokken. Ze zou meermalen in dronken toestand hebben gezegd dat ze kinderlijkjes in het huis had verborgen.

Een gerechtspsychiater die de vrouw had onderzocht, concludeerde dat ze volledig toerekeningsvatbaar was.