buitenland

Containers ARD en ZDF in Rio terecht

Door ANP - 02 juli 2016

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) – De twee gestolen containers vol apparatuur van de Duitse omroepen ARD en ZDF voor de uitzendingen tijdens de Olympische Spelen zijn terecht. Een politiehelikopter heeft de buit, ter waarde van ongeveer 400.000 euro, gevonden. De aangerichte schade is volgens de tv-stations gering.

De vrachtwagen die de spullen van de haven naar het olympisch mediapark bracht, werd vrijdag op klaarlichte dag op de drukke Avenida Brasil in Rio de Janeiro overvallen door nog onbekende daders. De chauffeur bleef ongedeerd, de gps werd onmiddellijk uitgezet of vernield.

De diefstal komt de organisatie van de Spelen slecht uit. Criminaliteit en veiligheid zorgen al wekenlang voor heftige discussies in de Braziliaanse metropool. Straatroof en gewapende overvallen op automobilisten zijn aan de orde van de dag. Onlangs werd de Spaanse olympisch zeilkampioen Fernando Echevarri het slachtoffer. Tijdens de OS zet de overheid 85.000 politiemensen en bewakers in.