buitenland

Conventie stuwt Trump op in peiling

Door ANP - 25 juli 2016

WASHINGTON (ANP) – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is bijna op gelijke hoogte gekomen met zijn rivale Hillary Clinton, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Reuters/Ipsos. Trump, die donderdag de Republikeinse nominatie accepteerde, zou kunnen rekenen op de steun van 38 procent van de Amerikaanse kiezers. Clinton heeft met 41 procent nog een voorsprong, maar die is door de foutmarge van vier procent te verwaarlozen.

De conventies van de twee grote Amerikaanse politieke partijen zijn mede bedoeld om de genomineerde te introduceren bij het Amerikaanse volk en het is gebruikelijk dat de presidentskandidaat daarna in de peilingen beter scoort dan daarvoor. Zo lag Trump voor de opening van de Republikeinse conventie maandag in Cleveland nog 10 procent achter op Clinton.

Maandag begint het Democratische partijcongres in Philadelphia, waar Clinton naar alle waarschijnlijkheid officieel wordt genomineerd als presidentskandidaat voor de Democraten.

De peiling werd de afgelopen week gehouden onder 1036 waarschijnlijke stemmers.