buitenland

Crisisberaad begonnen in Parijs

Door ANP - 15 juli 2016

PARIJS/NICE (ANP) – De Franse president Franois Hollande is vrijdagmorgen bijeen met de defensieraad naar aanleiding van het bloedbad in Nice donderdag op de nationale feestdag. Het crisisoverleg brengt premier Manuel Valls, de minister van Defensie Jean-Yves Le Driant en de top van de strijdkrachten bijeen. Minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve neemt vanuit Nice deel aan het overleg.

In Nice heeft heeft donderdagavond een man met een vrachtauto bestemd voor gekoeld vervoerd een slachting aangericht op de Promenade des Anglais, waar een menigte voor het vuurwerk was verzameld. Hollande heeft het bloedbad waarbij zeker 84 doden vielen vrijdag als terroristische aanslag bestempeld.

De truck zou dinsdag in een gemeente grenzend aan Nice, Saint-Laurent-du-Var voor enkele dagen zijn gehuurd. De identiteitspapieren van de huurder, een 31-jarige man van Tunesische komaf, zijn in de vrachtauto gevonden. Het is nog niet bekend of de gedode dader dezelfde man is.