buitenland

CSU verwijt Merkel naïviteit

Door ANP - 29 juli 2016

GMUND (ANP/DPA) – In de top van de CSU is weerstand gerezen tegen de analyse die bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft gegeven over het terrorisme in Duitsland en de oplossing van de vluchtelingencrisis. ,,Mij persoonlijk heeft ze niet overtuigd”, zei de Beierse minister van Financiën Markus Söder vrijdag na een besloten kabinetsvergadering aan de Tegernsee.

Deze mening komt aardig overeen met hoe premier en CSU-leider Horst Seehofer erover denkt. Merkels volzin ,,Wir schaffen das” wordt niet sneller werkelijkheid door herhaling. Söder beschuldigde de bondskanselier indirect van naïviteit.

Representanten van de Groenen en Linke klaagden dat de bestrijding van de vluchtoorzaken waarover Merkel het steeds heeft – verzoening bij conflicten, economische ondersteuning en klimaatbescherming – holle frasen beginnen te worden.