buitenland

Dader is 18-jarige man uit München

Door ANP - 25 juli 2016

MNCHEN (ANP) – Het bloedbad in München is aangericht door een achttienjarige Iraans-Duitse man uit München. Zijn motief en achtergrond zijn nog niet bekend. Dat liet de politie van de Beierse hoofdstad in de nacht van vrijdag op zaterdag weten.

De man handelde alleen. Eerder was sprake van drie mogelijke schutters. Twee anderen kwamen in beeld doordat ze hard met hun auto wegreden van het Olympia-winkelcentrum. Ze zijn gevonden en bleken niets met het bloedbad te maken te hebben.

De man was niet bekend bij de politie. Hij begon zijn daad bij een fastfoodrestaurant en ging daarna verder bij de winkels. Daarna sloeg hij op de vlucht. Een kilometer verderop werd hij dood gevonden. Hij heeft negen mensen doodgeschoten. Bovendien raakten 21 mensen gewond, van wie drie zwaargewond.

Bij de zoektocht naar de dader waren 2300 agenten betrokken, waaronder elite-eenheden en politiemensen uit Oostenrijk.