buitenland

‘Dader Nice bereidde aanslag grondig voor’

Door ANP - 17 juli 2016

NICE (ANP/RTR/DPA) – Waarom Mohamed Lahouaiej Bouhlel vorige week op de strandboulevard in de Zuid-Franse stad Nice 84 mensen doodreed met een vrachtwagen, is nog altijd in nevelen gehuld. Duidelijk is wel dat de 31-jarige Tunesiër zijn daad grondig voorbereidde. Zo had hij de voetgangerszone op de twee voorafgaande dagen meerdere keren verkend, meldden Franse media op basis van bronnen bij het onderzoek.

Volgens de televisiezender BFM stuurde Bouhlel kort voor de aanslag nog een sms waarin hij om ,,meer wapens” vroeg. Hij stuurde het verzoek naar een van de mannen die later door de politie werden opgepakt.

Jabeur Lahouaiej Bouhlel zei dat zijn broer op de middag voor de aanslag voor het laatst met hem getelefoneerd had. Hij stuurde van zichzelf een foto te midden van feestvierende mensen in de Franse stad. ” Volgens Jabeur stond zijn broer lachend op de foto, maar de foto zelf liet hij niet zien.