buitenland

Dader Nice kwam uit de buurt van Sousse

Door ANP - 15 juli 2016

TUNIS (ANP/RTR) – De dader van de bloedige aanslag in Nice is afkomstig uit de Tunesische plaats Msaken en hij bezocht die gemeente vier jaar geleden voor het laatst. Dat hebben bronnen binnen de Tunesische veiligheidsdienst verklaard.

De Franse autoriteiten hebben de dader geïdentificeerd als de 31-jarige Mohamed Lahouaiej Bouhlel, een Tunesiër die met een verblijfsvergunning in Frankrijk woonde. Hij was volgens de veiligheidsdienst bij de Tunesische autoriteiten niet bekend vanwege radicale of islamistische opvattingen.

Msaken ligt ongeveer tien kilometer van Sousse. Op het strand van die plaats schoot een terrorist ruim een jaar geleden 38 mensen dood, voornamelijk Britse vakantiegangers.

Onder de 84 doden in Nice is ook een Tunesiër, Bilal Labawi. Onderzocht wordt of er nog een Tunesiër is omgekomen. De dader werd doodgeschoten door de Franse politie.