buitenland

Diefstal gelinkt aan aanslag tegen politie

Door ANP - 13 juli 2016

BATON ROUGE (ANP) – Agenten in Baton Rouge (Louisiana) hebben drie verdachten aangehouden die zaterdag wapens hebben gestolen om die vermoedelijk te gebruiken tegen agenten. Dat heeft de Amerikaanse politie dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de lokale politiechef zei een verdachte, die bij zijn arrestatie een vuur- en luchtwapen op zak had, dat ze de wapens wilden gebruiken tegen de politie. Zaterdag werden bij een inbraak in een pandjeshuis acht wapens gestolen. Zes daarvan zijn weer teruggevonden.

De politie heeft drie mensen aangehouden, een vierde verdachte loopt nog vrij rond. Een van de verdachten is dertien jaar oud, laat de politie weten.

De gemoederen in Baton Rouge zijn verhit vanwege de dood door politiekogels van twee zwarte Amerikanen in Baton Rouge en in Minneapolis (Minnesota). Van het weekend werden tientallen betogers opgepakt bij protesten.