buitenland

Dode en gewonden bij schietpartij Austin

Door ANP - 31 juli 2016

AUSTIN (ANP/RTR) – Een nog onbekende schutter heeft in de Texaanse hoofdstad Austin in de VS een vrouw doodgeschoten en drie anderen verwond. Zondagochtend vroeg begon hij op mensen te schieten die in de binnenstad de nachtclubs uitkwamen, aldus de politie.

De niet-geïdentificeerde schutter opende het vuur rond 02.15 uur lokale tijd voordat hij de benen nam, zei politiechef Brian Manley. Het motief voor de aanval, vlak na sluitingstijd, was niet duidelijk.

De overleden vrouw was ongeveer twintig jaar. Drie andere vrouwen werden naar een ziekenhuis vervoerd met ernstige maar niet levensbedreigende verwondingen. Manley zei dat de politie de hulp van het publiek inroept, met inbegrip van video-opnamen, om de schutter te vinden.

Minuten na de schietpartij opende een man verderop het vuur bij een confrontatie in een parkeergarage. Omstanders wisten deze schutter te overmeesteren. De politie dacht eerst dat beide schietpartijen verband met elkaar hielden, maar dat bleek niet het geval, zei Manley. ,,Van alles wat we op dit moment kunnen zeggen, is dat dit twee onafhankelijke incidenten zijn.”

De verdachte bij de parkeergarage is naar een ziekenhuis gebracht met verwondingen die hij opliep door de omstanders. Er waren geen andere gewonden.