buitenland

Doden bij aanslag in Mogadishu

Door ANP - 31 juli 2016

MOGADISHU (ANP/RTR) – Een bomaanslag in Mogadishu heeft zondag aan zeker zes mensen het leven gekost. Twaalf anderen raakten gewond. Doelwit van de aanslag was het hoofdkwartier van de recherchedienst CID in de Somalische hoofdstad. De aanslag is opgeëist door terreurbeweging al-Shabab.

Volgens een woordvoerder van al-Shabab begon de aanval met een zelfmoordaanslag op de poort. De dader ramde die met een met explosieven volgeladen auto. Na de eerste explosie werd er volgens ooggetuigen ongeveer een half uur geschoten. Alle vier daders werden gedood, aldus de politie.

Het was de tweede aanval van al-Shabab in Mogadishu in een week tijd. Dinsdag gingen twee autobommen af bij de poort van AMISOM, de vredesmacht van de Afrikaanse Unie. Dertien mensen lieten het leven.