buitenland

Doden bij luchtaanvallen Syrië

Door ANP - 08 juli 2016

BEIROET (ANP/RTR) – Luchtaanvallen in het noordwesten van Syrië hebben vrijdag aan zeker 22 mensen het leven gekost. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Doelwit van de bombardementen was het stadje Darkush, in de provincie Idlib, niet ver van de grens met Turkije. Idlib en de gelijknamige provinciehoofdstad zijn bolwerken van diverse rebellenbewegingen, waaronder het aan al-Qaeda gelieerde Nusra-Front. Het Observatorium verwacht dat het dodental nog verder oploopt, gezien het grote aantal gewonden.

Het Syrische leger kondigde woensdag een wapenstilstand van 72 uur aan, maar volgens rebellen en het Observatorium is het geweld sindsdien amper afgenomen. Syrische regeringstroepen kwamen donderdag weer iets dichterbij de volledige omsingeling van Aleppo, dat deels in handen is van rebellen.