buitenland

Doden bij schietpartij bij winkels München

Door ANP - 25 juli 2016

MNCHEN (ANP/RTR) – Bij een schietpartij in een winkelcentrum in het noordwesten van München zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Volgens meldingen van de Süddeutsche Zeitung heeft de politie dat bevestigd. De politie gaat inmiddels van meer dan één dader uit en die zijn voortvluchtig. Een politiewoordvoerster zei te vrezen dat daders willekeurig op voorbijgangers hebben geschoten.

Ondertussen worden mensen uit het winkelcentrum geëvacueerd en de politie heeft mensen in de omgeving opgeroepen binnen te blijven en niet de straat op te gaan. Het openbaar vervoer in de metropool van bijna zes miljoen inwoners is op verscheidene plaatsen stilgelegd.

Duitse media meldden dat de toegangswegen tot het Olympia Einkaufszentrum in de wijk Moosach zijn afgezet. Ook het metroverkeer ligt er stil en er worden politiehelikopters ingezet. Over de toedracht en een motief van de dader(s) nog niets bekend.

Paniek

Een medewerkster van een drogisterij in het complex vertelde telefonisch dat de politie al het winkelpersoneel en klanten heeft opgeroepen binnen te blijven. ,,Ik heb schoten gehoord en gewonden zien liggen. Mensen renden in paniek voorbij. We mogen niet naar buiten.”

De naam van het winkelcentrum verwijst naar de Olympische Spelen van 1972 in de Beierse hoofdstad. Het winkelcentrum is geopend in mei 1972, drie maanden voor de opening van de Spelen die er vlakbij werden gehouden.