buitenland

Dodental treinongeluk Italië stijgt naar 27

Door ANP - 13 juli 2016

ROME (ANP) – Het dodental van de frontale treinbotsing in Zuid-Italië is opgelopen tot zeker 27. Ongeveer vijftig mensen raakten gewond, meldde het Italiaanse persagentschap Ansa woensdag. Twee treinen botsten dinsdag op een enkel spoor frontaal op elkaar tussen de plaatsen Corato en Andria, ten noorden van de stad Bari.

De Italiaanse minister van Transport Graziano Delrio zei dat de oorzaak van het ongeluk nog onduidelijk is. ,,We weten niet wat de reden was voor de botsing.” Volgens mediaberichten maken veel studenten en forensen gebruik van de regionale treinverbinding. Beide treinen zouden op het moment van de botsing ongeveer 100 kilometer per uur hebben gereden. De treinen bestonden elk uit vier wagons, waarvan er minstens twee zwaar beschadigd raakten.

De Italiaanse premier Matteo Renzi wil snel duidelijkheid over wat er is mis gegaan.