buitenland

Doel terreurcel Verviers was Brussels Airport

Door ANP - 05 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – De terreurcel die begin 2015 werd opgerold in het Belgische Verviers had het waarschijnlijk op Brussels Airport, bekend als vliegveld Zaventem, gemunt. Dat heeft de Brusselse correctionele rechtbank dinsdag gezegd tijdens het proces tegen de verdachten. De uitspraak volgt later dinsdag.

Volgens de rechter is er geen twijfel dat in de woning in Verviers een aanslag werd voorbereid. Bij de inval vond de politie wapens, politie-uniformen en springstof. Twee verdachten kwamen om. Van de vermoedelijk zestien leden van de terreurcel, die banden had met Abdelhamid Abaaoud, een van de aanslagplegers in Parijs eind 2015, zijn er negen voortvluchtig.

In een mobieltje dat in een eerder door Abaaoud gehuurd huis in Athene is gevonden, zaten schetsen van een aankomsthal en een man met een bagagewagentje, waarbij ‘bom’ en ‘Zaventem’ stonden vermeld.

Op 22 maart dit jaar vond een terreuraanslag op Zaventem plaats.