buitenland

Duitser aangehouden voor beramen aanslag

Door ANP - 27 juli 2016

LUDWIGSBURG (ANP) – Een vijftienjarige jongen is woensdag in het Zuid-Duitse Ludwigsburg aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Zijn school zou het beoogde doelwit zijn geweest.

De tiener werd gepest, verzamelde wapens en had een voorliefde voor gewelddadige games. De politie in de plaats ten noorden van Stuttgart ontdekte messen, dolken en kogels in zijn ouderlijke woning. Ook is een grote hoeveelheid chemicaliën gevonden en een handleiding voor het maken van bommen.

De reden voor de huiszoeking was een reeks berichten die de jongen via sociale media had verstuurd. Daarin leek hij uit te zijn op gewelddaden. Ook zou hij chatcontact hebben gehad met de schutter die vrijdag in München negen mensen vermoordde, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij van diens plannen op de hoogte was.

De scholier gaf toe dat hij wegens persoonlijke problemen het plan had opgevat amok te maken, maar dat hij zich van dat idee al had gedistantieerd. Hij heeft zich nu vrijwillig laten opnemen in een kliniek voor jeugdpsychiatrie.