buitenland

Erdogan: minderheid leger achter couppoging

Door ANP - 20 juli 2016

ISTANBUL (ANP) – De mislukte militaire coup van vrijdag werd door slechts een klein deel van het leger gesteund. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel mensen precies aan de greep naar de macht hebben deelgenomen.

President Tayyip Erdogan van Turkije heeft dat woensdag gezegd in een onderhoud met de Arabische televisiezender Al Jazeera. ,,Het is duidelijk dat het om een minderheid van de strijdkrachten gaat. Deze terroristische organisatie wilde dat een minderheid de meerderheid zijn wil zou opleggen.”

Tot nu toe heeft Erdogan in termen van schuld voornamelijk gewezen naar Fethullah Gülen en hem aangeduid als de ‘mastermind’ achter de coup. Hij noemt Gülen en zijn aanhangers regelmatig een terroristische organisatie.