buitenland

EU-ministers spreken maandag over terrorisme

Door ANP - 15 juli 2016

BRUSSEL (ANP) – De Europese ministers van Buitenlandse Zaken vergaderen maandag in Brussel over de gezamenlijke strijd tegen terrorisme. Naar aanleiding van de aanslag in Nice donderdag heeft Frankrijk verzocht het onderwerp op de agenda van de al geplande vergadering te zetten.

Normaal gesproken is terrorisme het dossier van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken. De bijeenkomst maandag wordt geleid door de Slowaakse minister Miroslav Lajčák. Voor het eerst na het referendum een ‘brexit’ is ook de omstreden, kersverse Britse minister Boris Johnson erbij.

De pro-brexit-campagnevoerder Johnson dineert zondagavond in Brussel eerst nog met EU-chef buitenland Frederica Mogherini ,,om kennis te maken” voor hij zich in het hol van de leeuw begeeft.

Mogherini spreekt maandagochtend tijdens een ,,informeel ontbijt” ook nog met de Amerikaanse minister John Kerry.