buitenland

Frankrijk verwijt België ontsnapping Abdeslam

Door ANP - 04 juli 2016

PARIJS (ANP) – De Belgische inlichtingendiensten hebben verzuimd aan Frankrijk door te geven dat Salah Abdeslam, het enige overlevende vermoedelijke lid van de terreurcel achter de aanslagen in Parijs van november vorig jaar, was geradicaliseerd. Dat heeft de commissie van het Franse parlement vastgesteld die de ontsnapping van Abdeslam heeft onderzocht, meldt France TV.

De Franse politie hield Abdeslam enkele uren na de aanslagen bij de Belgische grens staande, maar was niet op de hoogte van zijn jihadistische overtuigingen en activiteiten. Ze liet hem daarom weer gaan. Abdeslam dook onder in Brussel en werd pas in maart opgepakt.

De onderzoekscommissie van de Assemblée Nationale brengt dinsdag haar bevindingen naar buiten.