buitenland

Franse parlement voor verlenging noodtoestand

Door ANP - 20 juli 2016

PARIJS (ANP) – De Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer, heeft woensdagochtend vroeg ingestemd met het verlengen van de noodtoestand. Die moet volgens de BBC van kracht blijven tot het einde van januari 2017. Het besluit moet nog worden goedgekeurd door de senaat.

Premier Manuel Valls waarschuwde de Assemblée Nationale dat rekening moet worden gehouden met meer aanslagen. ,,Er zullen nieuwe aanslagen komen en meer onschuldige doden vallen”, waarschuwde hij. ,,We moeten nooit wennen aan de gruwelen, maar we moeten leren leven met dreiging.”

President Franois Hollande had eerder nog aangekondigd dat er een eind zou komen aan de noodtoestand, die werd ingevoerd na de terroristische aanslagen in Parijs. Na de aanslag in Nice kondigde de president aan de noodtoestand alsnog te willen verlengen.