buitenland

Franse politici weer op weg naar aanslagplek

Door ANP - 26 juli 2016

PARIJS (ANP) – Premier Manuel Valls van Frankrijk noemde de tragische gijzeling in Saint-tienne-du-Rouvray dinsdagmiddag ,,een barbaarse aanval”. Zijn baas president Franois Hollande reist naar het stadje in het departement Seine-Maritime om zich voor de zoveelste keer in korte tijd op de hoogte te stellen van de bloederige feiten.

Hollande heeft dit keer een extra reden om ter plekke te gaan kijken, hij is in 1954 in het nabijgelegen Rouen geboren. De president heeft volgens de krant Le Figaro op weg naar Saint-tienne-du-Rouvray gebeld met de aartsbisschop van Frankrijk, monseigneur Georges Pontier.

Ook de bewindsman van Binnenlandse Zaken Cazeneuve is onderweg naar het noordwesten.

De bejaarde priester van het kerkje werd door de gijzelnemers vermoord, een tweede gijzelaar vecht in een ziekenhuis voor zijn leven.